Fisk Tacos med Mango Salsa och hemmagjorda Tortillas

Fisk Tacos med Mango Salsa

Pankopanerad fisktacos med mango salsa och hemmalagade tortillas:
Ingredienser:

För tortillas:
5 dl mjöl
1,5 tesked bakpulver
2,5 dl mjölk
Salt
Fisk:
Pankokrydda
1 matsked Siracha eller annan valfri stark sås
1-2 ägg
1 dl mjöl
Cayennepeppar
Vitlökspulver
Torsk
Salsa:
1 mango
1/2 rödlök
Chill
Koriander
2 lime
Sås:
Creme fraiche
1 lime
Tillbehör: avocado

Gör såhär: för tortillas

Börja med att blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Häll sedan i mjölken och olivolja och knåda till en deg. Sätt en handduk över bunken och låt stå i 20 min. Kavla sedan ut små bollar av degen tills det blir en rund TUNN ring. Stek på en panna med högvärme utan matfett(dvs olivolja eller smör) och vänd. Bröden fort. Ställ dom sedan på en tallrik och täck med aluminiumfolie.
Salsa: finhacka lök, mango, chilin och koriandern och häll i limen.
Sås: blanda i lime i cremefraiche sås.
Pankopanerad fisk: ägg och siracha i en djup skål. Blanda därefter mjöl, vitlökspulver, cayennepeppar, salt och peppar i en annan djup skål. Och häll pankokrydda i ytterligare en skål.
Börja därefter med att doppa torsken i den torra blandningen av mjöl. Sedan i ägg och siracha och till sist i pankopaneringen. Stek sedan fisken på mellanhög värme.

juli 7, 2020

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *