Långkokt Högrevs Ragu med Papardelle Pasta

Långkokt Högrev Ragu

Långkokt högrev ragu med papardelle pasta:

Ingredienser:
500 g högrev
Salt och peppar
olivolja
2 vitlöksklyftor
0,5 lök
2 morötter
1 selleristav
1 burk krossade tomater
2 matskedar tomatpuré
1 kött buljong tärning
2 dl rött vin(matlagningsvin funkar bra)
2 teskedar timjan
1 dl pastavatten
Pasta (rekommenderar papardelle)
För servering ev parmesan
Gör såhär:
Börja med att salta och peppra köttet. Sätt på en stor stekpanna på hög värme och häll i olivolja. Sätt köttet på pannan och stek i ca 4-5 minuter tills köttet får en brun yta. Låt köttet vila på en tallrik därefter. Sänk värmen till mellan-hög värme och häll i lite mer olivolja, tillsätt vitlök, finhackad lök, kubform hackad morötter och kubform selleri och rör om i 5 minuter. Lägg i resterande ingredienserna och köttet i pannan och låt koka under låg värme i två timmar. Laga pastan enligt anvisningarna på paketet -1 minut. Häll i pasta vattnet och rör om i två minuter. Häll sedan in pastan i pannan och rör om. Då vart det klart!
Rekommendationer:
-Gött att riva lite parmesan på tallriken!
-Rött vin passar bra till, särskilt côtes du Rhône🍷

juni 24, 2020

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *