Långkokt högrevs gulaschsoppa

Långkokt Högrevs Gulaschsoppa

Långkokt högrevs gulaschsoppa

Ingredienser:
2 schalottenlökar
1 gullök
3 vitlöksklyftor
Paprika krydda
Cayennepeppar (ev)
Vitlökskrydda (ev)
500 g fasta potatisar
2 st morötter
1 kub köttbuljong
Baguette
Dill
Créme fraiche
500 g högrev
Gör såhär:
1.stycka högreven i ca 5cm stora tärningsbitar och salta och peppra. Bryn köttet i olivolja på hög värme, bara tills de får en fin mörk yta och ställ undan köttet på en tallrik.
2. Stek finhackad lök, schalottenlök och morotsbitar i mellan hög värme i ca 5 minuter tills löken blir genomskinlig. Släng på de krossade vitlöksklyftorna och krydda med paprika krydda och resterande kryddor nu. Släng i lite chili bitar för extra hetta efter eget behag. Häll i 1 paket krossade tomater och ca 8 dl köttbuljong. Lägg i köttbitarna och låt stå minst 1,5h under lock på låg värme, gärna längre. Skär potatis tärningar och lägg in i kastrullen och låt stå i 30 min. Och då var det klart. Servera gärna med lite bröd créme fraiche och dill. Bon apetit!

november 5, 2020

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *