Sicilianskt inspirerad räkpasta med saffran och kanel

Sicilianskt inspirerad räkpasta med saffran och kanel

Sicilianskt inspirerad räkpasta med saffran och kanel🦐🍝 Ingredienser för 4-5 portioner -1 burn krossade/finhackade tomater( vi köper märket mutti, rekas!).
– 5 vitlöksklyftor -kanel -saffran
-cayenne pepper Ellet Annan stark krydda
-pasta -räkor
-olivolja
-salt och peppar
-tomatpuré

Gör såhär: pressa vitlök på en panna med olivolja i mellanhög värme. Rör om i 30sek och tillsätt sedan en nypa saffran lite kanel och cayenne . Rör om i ytterligare 45sek och häll sedan i tomatburken och tomat purén. Sätt under lock på mellanhög värme i 12min. Ta av lock och salta och peppra. Koka upp pastan enligt instruktioner på paketet minus 1 minut. Häll i pastan i tomatsåsen och häll i räkorna i såsen. Om räkorna är köpta färdigkokta ska de mas ligga i stekpannan i 1 minut. Rör om tills pastan blir al dente.

Sides: för lite krispig topping mixade vi lite briochebröd med en vitlöksklyfta i en mixer med lite olivolja. Sedan stekte vi brödsmulorna på en panna tills det blev brynt och krispigt. Gott att slänga på pastan på tallriken. 😉

juli 12, 2020

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *